TERUG NAAR JE BASIS

In de Couple Awakening gaan we in drie dagen terug naar de basis van samen zijn met je geliefde en het hebben van een relatie. In deze training leren we je verbinden, communiceren en verantwoordelijkheid nemen. Met als doel, jou in contact te brengen met jezelf en vanuit die plek naar een steady, veilig en liefdevol samen. 

In de Couple Awakening training leren we je verschillende communicatiestijlen en een zelfstandige positie te behouden binnen je relatie. Het doel is twee individuen zelfstandig samen laten zijn zonder (emotionele) afhankelijkheid.

Elke dag opnieuw hebben we het geluk en de vrijheid om te kiezen. Wie ben ik, wat wil ik, waar ga ik heen? Wanneer je een relatie hebt, hebben al deze keuzes direct en indirect, invloed op je partner en jullie relatie. Het is daarom belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die je maakt, voor wie je bent en voor je zelfheling. De aspecten in een relatie waar je je aan stoort of bepaalde thema’s die terug blijven komen (bijvoorbeeld miscommunicatie), komen uiteindelijk allemaal bij onszelf vandaan. Deze problemen zijn dan ook alleen op te lossen door naar jezelf te kijken als individu.

In een tijd waarin liefde een houdbaarheidsdatum heeft en een nieuwe partner met één swipe, klik of appje te krijgen is, is het makkelijk om datgene wat we nodig denken te hebben, buiten onszelf te plaatsen. Jij wilt bijvoorbeeld graag meer praten en vindt dat je partner zich daar best in aan kan passen. Je partner wil dit niet en hoopt dat jij wat minder gevoelig wordt. Wanneer je van elkaar gaat verwachten dit te veranderen, kom je uiteindelijk tegenover elkaar te staan. En wanneer dat gebeurd merken we dat we op verschillende manieren gaan bewegen. Of we worden afstandelijk, de issues worden vermeden. Of de intimiteit verdwijnt in de relatie. Of we vechten elke dag met elkaar. Welke van deze bewegingen er ook gebeuren, het is vermoeiend en vaak pijnlijk. We willen in onze relatie graag gehoord en gezien worden door de ander, maar vergeten soms te luisteren en te kijken. Je mag er van uitgaan dat je partner dient als spiegel en je onderdelen van jezelf laat zien. De onveiligheid die jij voelt bij de ander, zit al in jou. Ben je bijvoorbeeld wantrouwig omdat je partner in een eerdere relatie is vreemd gegaan, dan is het niet eerlijk om je nieuwe partner verantwoordelijk te houden voor de veiligheid die jij nodig hebt. Je bent dan zelf verantwoordelijk voor het helen van jouw wonden en voor het kijken naar je manier van communiceren. Vervolgens kan je vanuit een eerlijke en oprechte plek de verbinding met je partner weer maken.